Hvor i Tønsberg
kan du
oppleve dette?

  • #Stilfulle hotellfasiliteter
  • #Innbydende rom
  • #Eget kjøkken fullt utstyrt med bla.
  • vask, kjøleskap og kokeplater
  • #Trimrom
  • #Hage
  • #Helse- og velværesenter med bla.
  • psykolog, frisør, fysioterapeut
  • #Ett av Norges beste bakeri
La oss fortelle deg om et overnattingssted som oppleves

som et hjem nummer to, og er et usedvanlig

hjemmekoselig

sted for de som gjester Tønsberg


Smart og hjemmekoselig

Det er ingen kø ved innsjekkingen på Wilhelmsen House i Tønsberg. Det er ingen innsjekk i det hele tatt. På et nesten ubemannet overnattingssted hvor det meste styres fra smarttelefonen skulle man tro at det ble kaldt og upersonlig. Overraskende nok er det helt motsatt.

Text: Randi Nørstebø - Vestfoldguide // Bilder og film: Eirik Dahl - Vestfoldguide

Et hjem nummer to

Selv om konseptet er høyteknologisk er det det varme og intime som slår deg når du tråkker inn på den røde løperen på Wilhelmsen House. Det er mye velur og en hjemmekoselig stil. På vinteren er peisen alltid tent.

– Gjestene skal føle at de kommer til et hyggelig sted. Vi ønsker det skal være et hjem nummer to!

Daglig leder på Wilhelmsen House byr på et hjemmekoselig alternativ til deg som trenger husrom i Tønsberg. Du styrer alt selv. Hvis du vil. Og huset har mange muligheter; små rom og store familierom for opptil fire personer. Alt til en god pris rett ved Sykehuset i Vestfold og en trivelig spasertur fra Tønsberg stasjon.


– Vi har ikke resepsjon, svømmebasseng på taket, restaurant med varm lunsj og middag eller store konferansefasiliteter, derfor kan vi ha rimelige priser, forklarer hun.

Lounge med peis. Gjester og besøkende bruker den koselige loungen som kafe og frokostsal.

Kvalitetsbakeri i første etasje

Upersonlig, skulle man kanskje tro. Men slik er ikke opplevelsen av å komme inn dørene. Det første som møter deg er cafe WITH som er nominert til Årets beste bakeri. https://www.bakeri.net/disse-er-i-finalen-i-arets-bakeri/ Det betyr at du kan innta frokosten din ved et av Norges tre beste bakerier. Hvis du vil, da. Du bestemmer selv om du vil bestille frokost, eller om du ordner deg selv på kjøkkenet ditt på rommet.
Hotellsjefen

En å snakke med

– Jeg har jo ingen kollegaer, så jeg prater mye med gjestene. Vi driver jo rett ved et sykehus, derfor er jeg i kontakt med mange pårørende. Det er lett å stikke innom kontoret mitt. Og jeg klarer ikke å se på at mennesker sitter i peisestua og har det vondt. Så samtaler med gjestene har blitt en stor del av jobben min, forteller Aale.


Hun setter stor pris på tilliten gjestene viser henne. Er det noen som trenger mer hjelp enn hun kan gi, er det godt å ha psykologene i kjelleren som kan følge opp enkeltmennesker på et annet nivå enn det hun selv kan gjøre.

Gjør alt selv

På Wilhelmsen House er tanken at gjestene skal kunne gjøre mest mulig selv. Det skal være enkelt å komme hit og enkelt å dra igjen. Du kan godt reservere rommet med mobilen din mens du står i lobbyen. 60 sekunder etter at du har booket deg inn på nettet, får du en kode, og så kan du gå rett på rommet ditt. I alle fall om du booker etter kl 14.00 på ankomstdag. Ønsker om tidlig innsjekk og sen utsjekk kan enkelt ordnes over e-post.

Anette Aale, daglig leder ved Wilhelmsen House

– Vi er nok litt tidlig ute, og ser at mange andre henger seg på nå, forteller Anette. Vi lagde bookingsystemet og bookingsiden sammen med Getshop allerede i 2014/2015.


Nå tre år senere er det rundt 20 hoteller som har signert seg opp på det samme systemet. Og det fungerer utrolig bra med svært lite problemer, forteller Anette Aale. Det kan selvfølgelig hende noen ikke har strøm på mobilen sin når de skal komme seg inn på rommet. Eller at folk går ut av rommet uten mobilen og så har glemt koden til rommet når de vil inn igjen. Da kan de bare ringe oss så fikser vi koden kjapt.


Det ordner seg alltid om det skulle være problemer utenom kontortid, for jeg bor bare fire minutter unna. Men det har gått veldig bra alt sammen, understreker Aale. – Er det andre ting de lurer på når jeg ikke er på jobb, for eksempel hva de kan finne på i Tønsberg, så er det jo bare å google det, sier Anette Aale.

Hjem for sykepleiere


Wilhelmsen House ble i sin tid gitt i gave i 1926 av Halfdan og Ragnhild Wilhelmsen og skulle brukes til elevhjem og utdanning av sykepleiere i Tønsberg. Nå er absolutt hele huset restaurert, mens rominndelingen er beholdt. – Det har vært viktig under restaureringen å beholde mye av det gamle men allikevel tenke nytt sier Aale. – Når bygget sto klart for åpning i 2015 fikk vi tildelt vernepris av fortidsminneforeningen. Det er vi stolte av!

– Alt i bygningen er oppgradert og har de beste løsningene som er på markedet, forsikrer Anette Aale og forteller at de sysler med tanken på å utvikle en chat robot som kan gi kundene svar umiddelbart døgnet rundt for å være der for gjesten til enhver tid.

Men selv om det er et høyteknologisk overnattingssted er det mange som kommer hit uten å bruke de automatiske mulighetene. – Vi er jo rett ved siden av sykehuset og det kommer mange derfra som verken har smarttelefon eller e-post. Det er ikke noe problem. Jeg kommer og viser de rundt. forsikrer hun.


Det gamle elevhjemmet for sykepleiere er stilfullt restaurert til et flott hotell.

Alt i samme hus

På Wilhelmsen House får du tilgang til treningsrom og vaskerom i kjelleren. Det er også en egen helseavdeling med blant annet psykologer, frisør, naprapat, negledesigner. – Og det er plass til flere, skyter Anette Aale inn.

– Det går forresten også fint an å leie hele hotellet med hage og ha sommerfesten sin her, avslutter Anette Aale.

Hotellet med det lille ekstra
- menneskene som fyller det
med liv og virksomheter:


House of Hair

Frisør
Stuepiker og renholdsassistenter

Hotellets viktigste ressurser
Inger Tidemann Bjelland

Psykolog

Marianne Jonstang Grødem

Fysioterapi & akupunktur

Elisabeth Vik

Negl- og vippedesign

Tobias Larsen

Naprapat

Sjekk

Så mange
unike fordeler

Hvorfor sitte inne når alt håp er ute

Hage

til hygge, fest, avslapping, og rekreasjon

Lag måltidene selv når det passer deg

Kokeplater

Mange av rommene med fullt utstyrt kjøkken

Trimrom

Lås deg inn og ut når du ønsker

Enkelt

Kun tasting av kode, ingen nøkkel

Stille og tilbaketrukket i Tønsberg

Sov godt

Gangavstand til bylivet, attraksjoner og severdigheter


La oss se hvor

hotellet

er lokalisert i Tønsberg