Bildespesial - en overdose krystallklart vann, ja nærmest farger som minner om korallhav

Stauper

Foto: Vestfoldguide | 2min lesing/betraktning

Stauper er en samling holmer og små glattskurte svaberg midt i Tønsbergfjorden, mellom Tjøme og Østerøya. Øygruppen ligger værhardt til, men er et veldig populært båtutfartssted på godværsdager. Og for et fantastisk vakkert skue Stauper er.

Tar du bena fatt og vandrer ut på en oppdagelsesferd får du en fin tur i kupert terreng.

Øygruppen representerer en landskapstype med spesielle kvartærgeologiske former. Stauper må være det mest spektakulære friluftsområdet som finnes i Vestfold.

Tar du bena fatt og vandrer ut på en oppdagelsesferd får du en fin tur i kupert terreng. Det er for det meste nakne, fine svaberg, men også strandenger med vakker og værhard flora. De små avstandene mellom øyene gjør at det er et ypperlig sted for bading fra øy til øy. Her finnes høye fjellhyller som fungerer perfekt som utsiktspunkt eller som passer som avsatsrampe for den vågale som vil føle det store magesuget før vannflaten blir penetrert.

Selv om det er mange bratte steinformasjoner så er øygruppen barnevennlig i det lavere terrenget på øyene. Du finner små viker med barnevennlige langgrunne strender. Mange av vikene rundt øyene har en maks dybde på 1,5 meter. Dette er nok redaksjonens absolutte badeplassfavoritt.