Nyttig info fra Slottsfjell om festivalen

info

Billetter, armbånd, sikkerhet, artister, klubber

Overnatting

Se hva som er ledig av overnatting

ALT DU TRENGER Å VITE FØR FESTIVAL

Slottsfjell går av stabelen for 16. gang 19. juli, og vi gleder oss til å se dere!


For at du skal være godt forberedt og klar for festival, har vi samlet all viktig info på ett sted! Her finner du informasjon om åpningstider, Slottsfjell-appen, betalingsløsningen, program, mattilbud, sikkerhet, transport og kart over området.SlottsfjellsMinner fra 2016

”SLOTTSFJELL”, Vestfolds unike sommeropplevelse. Stedet hvor musikk møter mennesker. Dagene hvor ulike typer mennesker og aldersgrupper samles, alle fordi de ønsker å oppleve det samme - den spesielle stemningen som er på Slottsfjellfestivalen.

Tekst: Maria Metaxenioy / Vestfoldguide

”Slottsfjell 2016” kan oppsummeres kort: fire dager med fest, moro og musikk. Samtidig som det er så mye mer. Det er fire dager med glede, fire dager med venner og fire dager med en helt spesiell sommerstemning. Ikke ulikt de andre årene, hadde årets festival også en god blanding av ulike artister – akkurat slik Slottsfjellfestivalen er kjent for. Og den første kvelden av årets ”Slottsfjell 2016” ble avsluttet med selveste Wiz Kahlifa på scenen.

"Det er stemninga"


Etter en lang dag med noe regn, men mest sol, stod ikke en person i publikum stille under fremføringen av ”Black and Yellow”. Mannen som er dekket med blekk fikk alle armer i været, mens det sprutet røyk ut fra scenen og solen sakte ble borte bak fjellet. En super dag, med en enda bedre slutt.


Både i lang tid før og i lang tid etter Slottsfjell er det en ting alle prater om. Det er èn spesiell årsak til at så mange velger å ta turen til Slottsfjellfestivalen. Èn ting som gjør at denne festivalen er blant landets beste festivaler – det er stemningen. Hele konseptet og alle menneskene som er samlet. Det virker som selve stemningen lokker like mye, om ikke mer, enn artistene som opptrer.


Og opplevelsen starter tidlig i dagene under festivalen. Den starter hjemme med vennegjenger som samles, og flere av de samme gjengene avslutter også natten hos hverandre. For i løpet av disse dagene er det utallige vors og nachspiel rundt omkring i Tønsberg. I de ulike hjem, på utesteder og på festivalcampen.


På kun få dager forvandles hele Tønsberg til et sentrum for alle som elsker festival. Tog og busser, taxi og biler, alle frakter de flere tusen mennesker som holder liv i byen, fra morgen til kveld. Og det er ikke bare på fjellet denne stemningen vises.

I år holdes Kastellnatt på Støperiet i Tønsberg.

Kastellnatt

TORSDAG: CLUB KOSO ‧ Jax Jones ‧ San Holo ‧


FREDAG: Christine ‧ KREAM ‧ Not3s ‧ Sonny Alven ‧


LØRDAG: Red Bull Music & Nora Collective presenterer «Arif & Unge Ferrari Kastellnatt Karneval». Arif ‧

LotionBoyz ‧ Newkid (SE) ‧ Philip Emilio‧ Unge Ferrari ‧ Ozzy (SE) + Special guests.

Ikke bare musikk

I butikkvinduene er det sommerens festivalmote, gratis regnponchoer følger med maten på ulike spisesteder, og noen frivillige står langs veien og gir ut vann og supper til langt over midnatt. Under ”Slottsfjell” blir hele Tønsberg smittet av festivalmodus.


Om man er publikum eller bak i kulissene, arrangør, bartender, vakt eller frivillig, alle er sammen om å bidra til denne stemningen som ”Slottsfjell” gir. Det er den alle snakker om i ettertid. Det er stemningen de fleste elsker ved akkurat denne festivalen og det er derfor flere ønsker å dra tilbake, år etter år.


Under Slottsfjellfestivalen er det som om fjellet forandres til en stor maurtue. Fra tidlig på dagen til sent på kvelden strømmer det inn av folk som går på rad og rekke, på kryss og tvers, for å få høre sine favoritter, feste og ha det gøy. For å få oppleve en bit av festivalen som i år varte i hele fire dager.


Med fire dager hvor folk nesten ikke sover og hvor noen kun beveger seg meter fra fjellet når det er natt, hadde arrangørene lagt til rette for at alt skulle være tilgjengelig – på fjellet. Rundt omkring mellom alle scenene var det alltid noe som skjedde.

Mat skarem ha

Mattilbudet

Slottsfjell har alltid hatt fokus på å tilby god mat og noe for enhver smak.


Ulike aktiviteter, leker og avslapningstasjoner. Det var som å være på en stor markedsplass i Syden. Matboder med alle mulig fristelser fra økologisk mat, til vafler, elgbab, mexicansk mat, godteri og pannekaker. Virkelig noe for en hver smak. Blant matbodene var det i år også en campingvogn hvor noen av Norges beste komikere holdt liv i de som trengte en pause fra musikken. Til og med klær og annet tilbehør var det mulig å få tak i.


Årets sommeropplevelse

Musikk blandet med mennesker, følelser og engasjement. Hardt arbeid, mye planlegging og joviale folk. En opplevelse midt i sommerbyen Tønsberg. Dette er noe av ingrediensene som gjør at Slottsfjellfestivalen kun timer etter årets festival var slutt, allerede hadde solgte billetter til neste års ultimate sommeropplevelse.


Etter fire dager til ende, en dag lenger enn tidligere, gikk flere tusen møkkete converse, noen litt lettere lommebøker og slitne smil ned fra fjellet. Natten da ”tårnet” lyste i rosa, mens månen skinte hvit ved siden av. Fra scenen sang Karpe ”Stjerner i øya mine”, og det så ut som flere av publikum hadde nettopp det – stjerner i øya.


Denne artikkel er ikke på noen som helst måte sponset eller finansiert som reklame eller på annen måte støttet økonomisk. Artikkelen er kun laget i oppriktig kjærlighet til musikkfestivalen Slottsfjell.